PADARIET 2024. GADU PAR GADU, KURĀ JŪRAS KOLAGĒNS KĻŪS PAR JŪSU IKDIENAS DAĻU!

Apzināts patēriņš, dabisks skaistums un jauneklība – tās ir galvenās šī, 2024. gada, tendences! Lai arī šī gada puse ir pagājusi, tīrs jūras kolagēns var palīdzēt mums sasniegt šos pozitīvos mērķus un vēlēšanās vēl šogad.

Par jaunākajām tendencēm tiek diskutēts nepārtraukti. Tas jo īpaši attiecas uz veselības un skaistumkopšanas nozarēm, kur katrs ražotājs un patērētājs meklē jaunākos produktus, kas varētu palīdzēt uzlabot mūsu veselību un kopējo dzīves kvalitāti. Ikvienam, kas ir vecāks par 25 gadiem, būtu jāapsver 2024. gadā savā ikdienā iekļaut tīru jūras kolagēnu. Kāpēc? Tūlīt noskaidrosim!

Kas ir kolagēns? Un kāpēc mums tas ir tik svarīgs?

Kā saglabāt jauneklīgu ādu, veselīgu svaru un spīdīgus matus, vienlaikus nezaudējot dzirkstelīti un prieku? Atbilde ir - saglabājot optimālu līmeni vienam no galvenajiem un svarīgākajiem ķermeņa “būvmateriāliem” - kolagēna proteīnam. Kolagēnam ir būtiska nozīme daudzu ķermeņa funkciju pareizai darbībai, taču šajā rakstā detalizēti apskatīsim ādu.

Ja Jūs esat labā fiziskā formā, ar labu veselību un esat jaunāks par 20 gadiem, visticamāk ādas jauneklīga izskata uzturēšana jūs īpaši neuztrauc. Tas ir tāpēc, ka mūsu organisms uztur pareizo kolagēna līmeni, kas mums nepieciešams, līdz esam aptuveni 20-25 gadus veci. Diemžēl pēc šī vecuma patiesi sāk iedarboties dabiskie mehānismi un mūsu ārējais jauneklīgums sāk pāriet. Šīs kolagēna bojāšanās pazīmes ir pēkšņs tvirtuma un elastības zudums ādā, īpaši sejā. Tieši šī iemesla dēļ daudzi 25 gadus veci jaunieši (daudzi no kuriem ir arī aktīvi smēķētāji) sāk izskatīties daudz vecāki par saviem vienaudžiem. Samazinoties kolagēna rezervēm, cieš arī mūsu locītavas un saistaudi. Lai gan varētu būt diezgan nomācoši lasīt šo informāciju, viss vēl nav zaudēts! Tik tiešām - ir iespējams veikt noteiktas darbības, lai uzlabotu ādas veselību un ierobežotu novecošanās procesu, ar kuru mēs visi sākam saskarties, sākoties trešajai dzīves desmitgadei.

Ieteikumi ādas kopšanai

Ir būtiski rūpēties par savu ādu visa gada garumā. Piemēram, rudenī, kad sāk pūst vēsāks vējš, arvien vairāk laika sākam pavadīt iekštelpās, slēdzot iekšā apkuri ar tās sauso gaisu, lai mākslīgi saglabātu siltu un komfortablu temperatūru, taču šie nav tie labākie apstākļi mūsu ādai. Vasarā, ja mēs pavadām pārāk daudz laika sauļojoties, varam bojāt mūsu ādu. Katrā gadalaikā mēs saskaramies ar izaicinājumiem, lai saglabātu ādas veselību.

Ādā esošā kolagēna jeb proteīna struktūra sastāv no kolagēna molekulām un cita proteīna – elastīna, kas veido spirāles no cieši austām, virvei līdzīgām šķiedrām. Diemžēl šī stingrā struktūra ar vecumu sāk vājināties, jo kolagēns sāk sadalīties un veidojas mazāk jaunu molekulu (organisma saražotā kolagēna daudzums ar katru gadu kļūst mazāks). Šīs “virves”, kas reiz saturēja seju tās skaistajā, jauneklīgā stāvoklī, sāk atšķetināties. Kad sāk pazust šī atbalsta struktūra, Jūsu āda sāk zaudēt tonusu, un sāk parādīties krociņas un grumbas.

Noslēpumainais kolagēns

Daudzus gadus skaistumkopšanas industrijas ietvaros tika meklēti veidi, kā ievadīt kolagēna molekulas ādā, lai stiprinātu tās struktūru un atjaunotu tās dabisko tvirtumu un elastību. Ir tikušas izmēģinātas dažādas metodes, sākot no šķietami loģiskām līdz pat pavisam neparastām (vienā no eksperimentiem uz cilvēku sejas tika novietoti milzu gliemeži, kas smērēja cilvēku ādu ar gļotām, kuru pamatā ir kolagēns). Kolagēns ir ticis pievienots arī visu veidu krēmiem, mēģinot iegūt vēlamo efektu. Tomēr visiem mēģinājumiem ārēji ievadīt kolagēnu ādā galu galā ir bijuši pavisam nenozīmīgi ieguvumi.

Kāpēc kolagēna uzņemšana ārēji ir daudz mazāk veiksmīga nekā tā lietošana iekšķīgi izšķīdinātā veidā?

Starp augšējo ādas slāni jeb epidermu un dermu, kas atrodas zem tā, ir robeža, kas pazīstama kā bazālā membrāna, caur kuru kolagēna molekulas vienkārši fiziski nevar iziet. Tas ir tāpat kā mēģināt izsijāt zirņus caur tējas sietiņu – tas ir neiespējami.

Vissvarīgākās kolagēna īpašības ir tā molekulmasa un deva. Krēmos esošajam kolagēnam ir liela molekulmasa, jo tas tiek pievienots vielas nešķīstošajā formā (pretējā gadījumā to vienkārši nevarētu pievienot krēmam). Tāpēc pirms iegādāties dārgus skaistumkopšanas produktus ar pievienotu kolagēnu vispirms padomājiet par to, vai tas patiešām būs spējīgs iedarboties, un ieguldiet tajos produktos, kas reāli var palīdzēt jūsu ādai atgūt jauneklīgumu.

Par laimi, Jūs varat uzņemt Jums nepieciešamo kolagēnu

Taču skaistumkopšanas industrija ir neatlaidīgi meklējusi veidus, kā būtu iespējams piedāvāt mums tik nepieciešamo kolagēnu. Un tagad ikviens var pats kontrolēt kolagēna daudzumu savā organismā. Katram no mums ir tikai jāizveido ieradums katru dienu pievienot savam uzturam skaistuma un jauneklīguma devu ar Col Du Marine™ jūras kolagēnu!

Col Du Marine™ jūras kolagēns piedāvā risinājumu, ko ir meklējusi gan skaistumkopšanas industrija, gan arī patērētāji, kuriem ir svarīga to veselība! Tūlīt mēs visu paskaidrosim sīkāk…

Kāpēc Col Du Marine™?

Col Du Marine™ ir tīrs jūras kolagēns no pasaules līdera šajā industrijā. Slavenais franču ražotājs ir pasaules jūras kolagēna ražošanas pionieris. Col Du Marine™ kolagēns ir tīrs hidrolizēts jūras kolagēns, kas nesatur nekādas ārējas piedevas un kam nav ne garšas, ne smaržas. Turklāt tas viegli izšķīst aukstā vai karstā šķidrumā, kas ļauj ikvienam pievienot savam ikdienas uzturam arī jaunību un skaistumu.

Cīņā ar kolagēna zudumu

Daudzos pētījumos ir pierādīts, ka kolagēna, kas ir svarīgs strukturālais proteīns un ir aptuveni 75% no mūsu ādas sastāva, izstrāde ievērojami palēninās pēc 25 gadu vecuma sasniegšanas. Tādēļ, ja Jūs neko neiesāksiet, lai šo procesu apturētu, Jūsu kolagēna līmenis turpinās samazināties, kā rezultātā Jūsu āda zaudēs tvirtumu un elastību. Laika gaitā Jūsu āda sāks palikt ļengana un sāks parādīties grumbas. Tā, piemēram, 40 gadu vecumā kolagēna izstrāde samazinās par aptuveni 30%, un ādas biezums samazinās vidēji par 20%. Ja nevēlaties, lai tas notiktu, svarīgi atrast veidu, kā atjaunot kolagēna līmeni ķermenī.

Ne visi kolagēna veidi ir vienādi

Kopumā pastāv 28 dažādi kolagēna veidi. Taču ne visi kolagēna veidi un kolagēna produkti ir vienlīdz iedarbīgi. Piemēram, kolagēna tabletes un dzērieni, kas satur kolagēnu, bieži vien ir tikai reklāmas triki un nesniedz nekādus rezultātus. Bieži vien šādu produktu formulas var saturēt ārkārtīgi zemu kolagēna un citu “veselīgu” sastāvdaļu līmeni. Diemžēl pašreizējie patērētāju tiesību jomā esošie normatīvie akti ļauj ražotājiem un zīmolu vadītājiem ļoti viegli pārspīlēt un atklāti melot par to pārdoto kolagēna produktu iespējamo ieguvumu veselībai. Vairāki kolagēna produkti un zīmoli tirgū piedāvā vai nu niecīgus, vai arī nepiedāvā nekādus ieguvumus veselībai. Diemžēl daži produkti ir pat kaitīgi veselībai, par ko mēs runāsim tālāk. Pirms izlemjat par labu produkta iegādei, kas marķēts kā “kolagēns”, izlasiet tā etiķeti un uzziniet, cik daudz tīra kolagēna ir šajā produktā.

Zemākas kvalitātes kolagēna produkti var nodarīt vairāk ļauna nekā laba

Daži kolagēna zīmoli ne vien pārspīlē, norādot savos produktos esošo kolagēna daudzumu un šī produkta spēju veicināt veselības uzlabojumus, bet vēl ļaunāk, daži no šiem produktiem faktiski kaitē veselībai. Tas ir tāpēc, ka dažādi viltus zīmolu vai zemākas kvalitātes produkti satur augstu cukura un citu piedevu koncentrāciju, kas tiek darīts, lai padarītu to garšu un izskatu pievilcīgāku potenciālajiem klientiem. Šie cukuri ar augstu glikēmisko indeksu kombinācijā ar lētām un šķebinošām ķīmiskajām piedevām var uzlabot produkta garšu un izskatu, taču tie arī kaitē mūsu veselībai. Tātad, šādi produkti nevis uzlabo mūsu vispārējo veselību un labsajūtu, bet diemžēl ir mums kaitīgi, nodarot vairāk ļauna nekā laba. Ikvienam, kurš vēlas iegādāties kolagēna piedevas, ir jāsaprot, ka, lai kolagēns varētu veiksmīgi darboties organismā, ir nepieciešams to lietot vismaz trīs mēnešus un patērēt kopējo ieteicamo devu 450 000 mg.

Padomi 2024. gadam

Šeit būs daži padomi, kā likt kolagēnam darboties Jūsu labā 2024. gadā, lai tas varētu palīdzēt Jums izskatīties jauneklīgi un justies veselīgi:

  • Lai saglabātu ādas dabisko liftinga sistēmu, Jums ir jālieto jūras kolagēns iekšķīgi.
  • Tīrs kolagēna pulveris nonāk asinsritē, jo tā molekulas, kas īpaši sagatavotas hidrolīzes procesā, vieglāk uzsūcas organismā, atšķirībā no kolagēna, kas iegūts no citiem pārtikas produktiem.
  • Nokļūstot asinsritē, kolagēna molekulas sasniedz galamērķi un tiek iekļautas ādas, locītavu un citu saistaudu šūnu membrānās, kā rezultātā āda kļūst gludāka, samazinās smalkās līnijas un grumbiņas, atgriežas ādas tvirtums un jauneklīgs sejas izskats.
  • Izvēloties kolagēnu, atcerieties, ka ne viss kolagēns ir vienlīdz noderīgs! Liela nozīme ir kolagēna veidam. Ādai, nagiem un matiem ir nepieciešams pirmā un trešā tipa kolagēns - proti, zivju jūras kolagēns.
  • Izvairieties no kolagēna produktiem, kas ir piemaisījumu un piedevu pilni, kas visbiežāk sastopami negodprātīgu ražotāju saldos dzērienos ar kolagēna saturu. Tīrs jūras kolagēns ir tas, kas patiešām darbojas.

Kādēļ izvēlēties Col Du Marine™ kolagēnu?

Col Du Marine™ kolagēnam nepiemīt smarža un garša, bez jebkādām papildus pildvielām, kas tikai rada papildus svaru, kas nozīmē, ka katrs produkta mikrograms trāpīs precīzi paredzētajā mērķi.

Padariet katru gadu par veselības gadu un sāciet pievienot skaistuma un jaunības devu savai rīta kafijai vai vakara tējai ar Col Du Marine™.

← IEPRIEKŠĒJAIS RAKSTS NĀKOŠAIS RAKSTS →