KĀ NOTIEVĒT PIRMS VASARAS BIKINI SEZONAS SĀKUMA

Kad pēkšņi saprotam, ka līdz vasarai ir palikuši tikai pāris mēneši, bez šaubām, katrs no mums krīt nelielā panikā par to, cik tālu no gatavības bikini sezonai mēs esam. Bet neraizējieties! Līdz vasaras sezonas sākumam vēl ir pietiekami daudz laika savest savu ķermeni formā!

Ir pavasara vidus, un tā briesmīgā deja vu sajūta ir atgriezusies — vasara pēkšņi ir pavisam tuvu, bet ķermenis ir tālu no gatavības bikini sezonai. Katrs no mums ir bijis šādā situācijā. Un patiesību sakot, arī iepriekšējās vasarās, bikini sezonai sākoties, Jūs nebijāt tik gatavs tai, cik gribētos. Labā ziņa ir tā, ka mēs esam sagatavojuši Jums ieteikumus kā, sakārtojot savu fitnesa režīmu, samazinot neveselīgo ogļhidrātu patēriņu, atsakoties no alkohola uz dažām nedēļām un pievienojot kolagēnu ikdienas rutīnai, Jūs varat laicīgi sagatavoties!

Metodes svara zaudēšanai pirms vasaras sezonas

Spēka treniņi

Spēka treniņu galvenajai motivācijai nevajadzētu būt svara zaudēšanai. Galu galā, spēka treniņi palīdz veidot muskuļus, paaugstina vielmaiņas ātrumu miera stāvoklī un stiprina Jūsu korsetes muskulatūru. Lai gan Jūs nezaudēsit tik daudz kaloriju no spēka treniņiem, kā no intensīviem kardio treniņiem, spēka treniņi ļauj saglabāt muskuļu stāvokli tievēšanas laikā. Jūs zaudēsiet taukus, veidosiet muskuļus, un Jūsu ķermenis būs savā labākajā formā tieši pirms vasaras pludmales sezonas sākuma!

Kaloriju skaitīšana

Pastāv simtiem dažādu diētu, bet viena no veiksmīgākajām svara zaudēšanas taktikām ir kaloriju skaitīšana. Vai zinājāt, ka valsts ar augstāko vidējo kaloriju patēriņu uz vienu iedzīvotāju ir Īrija? Saskaņā ar portāla Our World in Data datiem, Īrija ar 3885 kalorijām uz vienu cilvēku dienā ir pārspējusi ASV šajā rādītājā. Optimālais ikdienas kaloriju patēriņš mainās atkarībā no vecuma, vielmaiņas un fiziskās aktivitātes līmeņa. Bet vidēji visā populācijā ieteicamais dienas patēriņš ir 2500 kaloriju vīriešiem un 2000 kaloriju sievietēm. Ja ņemam Īrijas (3885 cal) un ASV (3782 cal) piemērus, ir skaidrs, ka iedzīvotāji patērē par daudz kaloriju. Un tagad iedomājieties, kā šie skaitļi summējas nedēļu, mēnešu un gadu laikā!

Vispārējais princips ir:

Uzņemtās kalorijas (no pārtikas un dzērieniem) – patērētās kalorijas (fiziskā slodze) = svara pieaugums vai zudums

Apskatīsim Japānas piemēru:

Vidējais uzņemto kaloriju daudzums = 2705 kalorijas dienā

Fiziski aktīvs japānis, patērējot 2705 kalorijas dienā, visticamāk, zaudēs svaru.

Kaloriju skaitīšana nav precīza zinātne, taču šī vispārējā principa ievērošana, visticamāk, novedīs pie svara zuduma.

Sekojiet līdzi pareizam uzturam!

Mēs visi vēlamies iegūt skaistu ķermeni, taču atcerieties, ka būt labā formā nozīmē ko daudz vairāk nekā tikai labi izskatīties un saņemt atzinīgus skatienus no svešiniekiem un draugiem. Svara zaudēšana pazemina augstu asinsspiedienu, ļauj mums labāk gulēt, palīdz mums cīnīties ar slimībām un uzlabo mūsu vispārējo dzīves kvalitāti. Lai saglabātu veselīgu svaru ilgtermiņā (bikini sezonai gatavais ķermenis nav domāts tikai vasarai), ieviesiet savā ikdienā pareizu uzturu:

  • Ēdiet vairākas augļu un dārzeņu porcijas dienā
  • Uzņemiet veselīgos taukus
  • Samaziniet porciju lielumu
  • Ēdiet veselus nevis samaltus graudus
  • Lietojiet liesās olbaltumvielas, pākšaugus un riekstus

Samaziniet sliktas kvalitātes pārstrādāto ogļhidrātu daudzumu!

Daudzi uzskata, ka pārtikas kvalitāte ir tikpat svarīgs faktors kā kaloriju skaitīšana, kad runa ir par strauju svara zaudēšanu. Tas ir fakts, ka sliktas kvalitātes pārstrādātas pārtikas patēriņš ar viegli sagremojamiem ogļhidrātiem izraisa glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīs. Pārstrādātu ogļhidrātu samazināšana uzturā ir drošs veids, kā palīdzēt Jums sagatavoties bikini sezonai.

Dzeriet vairāk ūdens!

Mums visiem ikdienā vajadzētu patērēt daudz ūdens. Optimāls ūdens patēriņš ļauj mūsu ķermenim darboties labāk un attīrīt mūsu ķermeni no liekā ūdens. Sievietēm optimālais daudzums ir 2,7 litri ūdens dienā, savukārt vīriešiem - 3,7 litri (saskaņā ar ASV Nacionālās zinātņu, inženierzinātņu un medicīnas akadēmijas datiem). Tas, iespējams, neliekas tik būtiski, taču, ja Jūs pamēģināsiet uzņemt ieteicamo ikdienas ūdens daudzumu, Jūs sapratīsiet, kāda tam ir ietekme!

Atturieties no alkohola lietošanas 2 mēnešus!

Atturoties no alkohola lietošanas pāris mēnešus, Jūs ne tikai samazināsiet kaloriju un neveselīgā cukura patēriņu, bet arī naktīs labāk gulēsiet. Labāka miega priekšrocības ir šādas:

  • Labāks garastāvoklis
  • Uzlabota smadzeņu darbība
  • Stiprāka imunitāte
  • Veselīgāka sirds
  • Labāks sportiskais sniegums
  • Ātrāka vielmaiņa

Ja šovasar sapņojat par mohito un margaritu malkošanu pludmalē, pielieciet pūles un uz dažām nedēļām atsakieties no alkohola!

Pārtrauktā badošanās

Pārtrauktā badošanās var sniegt daudzus ieguvumus veselībai:

  • Labāks miegs
  • Iekaisumu mazinājums
  • Viscerālo tauku zaudēšana
  • Svara samazināsānās

Pievienojiet kolagēnu savam uzturam!

Novecojot mēs sākam zaudēt kolagēnu. Šī kolagēna samazināšanās izraisa to, ka mūsu āda zaudē tvirtumu un noveco, kā arī mūsu kauli zaudē blīvumu. Kolagēna pievienošana uzturam pirms vasaras var sniegt daudz priekšrocību:

  • Uzlabo mūsu vispārējo veselību
  • Atbalsta svara zaudēšanu
  • Nodrošina, ka jaunais bikini sezonai gatavais ķermenis izskatās jaunāks un skaistāks
  • Kolagēna sašetes pievienošana ikrīta kafijai var palīdzēt regulēt tauku vielmaiņu
  • Paaugstināta spēka treniņu efektivitāte

Un labā ziņa ir tāda, ka kolagēnu ir iespējams lietot kopā ar keto un paleo diētām, tās nepārkāpjot!

Pārtrauktā badošanās un kolagēns

Izplatīts ir jautājums: vai pārtrauktās badošanās laikā var lietot kolagēnu? Īsā atbilde ir - jā! Apskatīsim šo tēmu detalizētāk:

Nulles tolerances pārtrauktā badošanās, kuras laikā nemaz nav atļauts uzņemt kalorijas, nav ieteicama. Bet, ja pārtrauktajai badošanai pievienosiet vitamīnu tabletes un uztura bagātinātājus, tad tas, visticamāk, pat dos ieguvumus Jūsu veselībai. Un, lai gan šis nelielais kaloriju patēriņš īslaicīgi paaugstinās cukura līmeni asinīs, tas nesamazinās badošanās kopējos ieguvumus. Viena 5g Col Du MarineTM kolagēna porcija izraisīs tikai nenozīmīgu cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, turklāt ikdienas kolagēna uzņemšana sniegs daudz pozitīvu ieguvumu. Tāpēc nebaidieties un pievienojiet kolagēnu savam pārtrauktās badošanās ciklam!

Pārtrauktās badošanās metode 5:2

Pārtrauktās badošanās metode 5:2 kļūst arvien populārāka, jo tā sastāv no laika perioda, kad atļauts ēst visu, ko vēlaties, kam seko divu dienu badošanās. Divu badošanās dienu laikā ir atļauts uzņemt 300 vai 400 kalorijas — kausiņš Col Du Marine™ kolagēna peptīdu pulvera Jūsu ikrīta kafijā vai smūtijā ir ne tikai atļauts, bet pat vēlams!

Paleo diēta

Cilvēka ķermenim ir jāpiepūlas, lai tiktu galā ar mūsdienu dzīves grūtībām, kas ietver arī 21.gs. aktualitāti - pārstrādāto pārtikas produktu uzņemšanu. Patiešām, daudzi ārsti ir secinājuši, ka mēs esam labāk piemēroti uzturam, ko cilvēki ilgstoši lietoja daudzus simtus tūkstošu gadu. Paleo diētas pamatā ir šis vēsturiskais ēšanas veids, un tā ietver daudz dārzeņu, augļu, zivju, riekstu un labas kvalitātes gaļas. Kolagēna pievienošana Paleo diētai ir atļauta, jo kolagēns ir dabiska šīs diētas sastāvdaļa. Paleo diētas praktizēšana kombinācijā ar kolagēna uzņemšanu 2-3 mēnešus neizbēgami novedīs pie svara zuduma un vispārējās veselības un labklājības uzlabošanās.

Svara zaudēšana ar keto diētu

Ketoze ir vielmaiņas stāvoklis, kad ķermenis sadedzina neveselīgos taukus. Keto diēta ir diēta ar zemu ogļhidrātu saturu, bet ar augstu tauku saturu. Ikvienam, kurš vēlas zaudēt svaru, šīs diētas priekšrocības ietver uzlabotu vielmaiņu un lieko ķermeņa tauku zudumu. Vai iespējams keto diētai pievienot kolagēnu? Jā, kolagēna peptīdi labi papildina keto diētu.

Kopsavilkums par diētām un kolagēnu

Kolagēna peptīdi, kas iegūti to tīrākajā veidā, nepārkāpj pārtrauktās badošanās nosacījumus. Tāpēc Jūs varat droši pievienot kausiņu Col Du Marine™ savai rīta kafijai, zinot, ka Jūs ne tikai nepārkāpjat pārtraukto badošanos, bet arī palīdzat veidot stiprākus kaulus un uzlabot Jūsu ādas veselību.

Vai Jums vajadzētu ievērot 5:2 pārtraukto badošanos? Keto diētu? Vai arī Paleo diētu?

Atbilde ir tāda, ka Jums ir jāizvēlas tā diēta, kas, Jūsuprāt, vislabāk atbilst Jūsu vajadzībām!

Vasara ir tuvāk nekā varētu šķist!

Līdz vasarai ir palikušas tikai dažas nedēļas, tāpēc tagad ir īstais brīdis veikt pozitīvas izmaiņas savā ķermenī, ja vēlaties izskatīties un justies lieliski pludmales sezonā! Mēģiniet ievērot pareizu uzturu, veikt spēka treniņus, atmest alkoholu uz dažām nedēļām un ēst mazāk pārstrādātas pārtikas! Un, ja izvēlēsieties ievērot kādu no mūsu minētajām populārajām diētām, atcerieties savai ikdienai pievienot 5g Col Du Marine™ peptīdu pulvera sašeti! Ieguvumi no tā ir daudz, tostarp svara zaudēšana un veselīgāka āda un kauli!

← IEPRIEKŠĒJAIS RAKSTS NĀKOŠAIS RAKSTS →