KĀ JUSTIES LIELISKI PAVASARĪ

Beidzot ir atgriezies pavasaris, taču jūtaties nevis laimīgs un enerģijas pilns, bet gan noguris un pavisam izsmelts. Kāpēc tā? Un kā mēs varam nodrošināt, ka pavasarī jutīsimies veseli un enerģiski?

Sapņojot par pavasari

Mēs visi katru gadu ar nepacietību gaidām pavasara iestāšanos. Kamēr aiz loga vēl ir ziema ar tās tumšajām dienām un auksto laiku, mēs visi sapņojam par silto un saulaino pavasara dienu atgriešanos, vēlamies klausīties putnu dziesmās aiz loga un mosties no rītiem, kad aiz loga jau ir gaišs. Un tomēr, kad pavasaris beidzot pienāk, tā vietā lai justos enerģiski un laimīgi, daudzi no mums ir noguruši, kļūst vieglāk aizkaitināmi un pat apātiski. Neraugoties uz to, ka visu ziemu izvairījāmies no saslimšanas, pēkšņi pavasarī mūsu imūnsistēma ir izsīkusi un mēs viegli saaukstējamies. Tas liekas pavisam neloģiski - beidzot ir pienācis pavasaris, taču mūsu veselība ir sliktāka nekā iepriekš. Kas izraisa šo reakciju?

Pavasarī visa ir par daudz

Dienām kļūstot garākām un saulei spīdot aizvien vairāk, ķermeņis it kā atmostas no ziemas miega. Mūsu nervu sistēma ieslēdz turbo ātrumu, sākot izdalīt hormonus gan no kuņģa-zarnu trakta, gan no endokrīnajiem dziedzeriem. Dažiem no mums tas izraisa lielāku jutīgumu pret slimībām un noved pie veselības problēmām plaušās un kuņģī. Tādēļ tā vietā, lai pavasara pirmajās dienās justu prieku un enerģijas pieplūdumu, daudzi no mums ir spiesti palikt savās gultās, cīnoties ar dažādiem vīrusiem vai esot nomāktiem un apātiskiem.

Ziemā pieļautās kļūdas

Mūsu nervu sistēmas “pārkaršanu”, pienākot pavasarim, pastiprina nepārdomāta rīcība ziemas periodā. Aukstajos ziemas mēnešos miljoniem cilvēku ēd nepārdomāti, patērējot pārāk daudz ogļhidrātu un saldumu, aizmirstot par sabalansētu uzturu, kas bagātināts ar vitamīniem un minerālvielām. Ja ziemā neēdam sabalansēti, tas ir, iekļaujot uzturā augļus, dārzeņus, zivis, riekstus, pākšaugus un sēklas, tad, pienākot pavasarim, varam sākt ciest no avitaminozes.

Kas ir avitaminoze?

Avitaminoze ir vitamīnu deficīts cilvēka uzturā. To ikdienā sauc arī par nepietiekamu uzturu vai vitamīnu deficītu. Atsevišķos gadījumos avitaminozi var izraisīt arī pārmērīga vitamīnu uzņemšana. Avitaminoze var ietekmēt arī sezonālos affektīvos traucējumus (angļu val. Seasonal Affective Disorder, tiek lietots arī saīsinājums “SAD”).

Kādi ir avitaminozes negatīvie efekti?

Avitaminozes izraisītie veselības traucējumi iekļauj, piemēram, caureju, dermatītu, stomatītu un garīgās veselības problēmas, kā arī citus.

Kā cīnīties ar avitaminozi?

Pareizākais veids, kā izvairīties no jebkādām slimībām, ir to profilakse, nevis ārstēšana. Un profilakse nozīmē ikdienā lietot veselīgu, sabalansētu uzturu, kas bagāts ar visiem mums nepieciešamajiem vitamīniem un minerālvielām, tostarp A, B12, C, D un K. Šos vitamīnus var iegūt no jau iepriekš minētajiem pārtikas produktiem, tostarp zivīm, svaigiem dārzeņiem un augļiem. Grūtniecēm, vegāniem un citiem, ja nav iespējams iegūt visus nepieciešamos vitamīnus no ikdienas uztura, var palīdzēt vitamīnu pārtikas piedevas.

Neliels noslēpums, kas Jums noteikti jāzina

Mēs vēlamies Jums atklāt nelielu noslēpumu, kas parasti netiek pieminēts dažādos rakstos par veselību un ko nestāsta arī ārsti: vitamīnu terapija nedarbojas, ja organismā ir nepietiekams olbaltumvielu daudzums. Ja tiek uzņemts nepietiekams olbaltumvielu daudzums, organismsm nevar darboties pilnvērtīgi. Olbaltumvielas ir tās vielas, kas palīdz normāli funkcionēt mūsu muskuļiem, ādai un hormoniem. Iespējams, Jūs pārsteigs šis fakts, taču katrs septītais cilvēks uz mūsu planētas cieš no olbaltumvielu deficīta, kas ir vairāk nekā viens miljards cilvēku. Pazīmes, kas par to liecina, ir slikta matu un nagu veselība, kaulu lūzumi, pārmērīga kaloriju uzņemšana un taukainas aknas.

Visbiežāk cilvēkos un dzīvniekos atrodamais strukturālais proteīns ir kolagēns.

Kas ir kolagēns un kā tas var palīdzēt vitamīnu terapijā?

Kolagēns ir atrodams ķermeņa saistaudos. Tas ir daļa no mūsu kauliem, ādas un cīpslām. Kolagēns sastāv no glicīna, aminoskābēm, prolīna un hidroksiprolīna. Kolagēnam ir būtiska loma mūsu veselībā, tostarp uzlabotā imūnreakcijā un audu atjaunošanā. Jau minējām, cik svarīgi ir ziemā uzņemt pietiekami daudz vitamīnu un minerālvielu, lai labāk sagatavotos pavasarim, taču ir arī svarīgi uzsvērt, ka bez pietiekama olbaltumvielu, īpaši kolagēna, daudzuma vitamīnu terapija nebūs veiksmīga.

Kas ir kolagēna peptīdi?

Kolagēna peptīdi ir jūsu atslēga tam, lai uzlabotu veselību un cīnītos ar avitaminozi. Hidrolizēts kolagēns sastāv no zemas molekulmasas peptīdiem. Tas ir svarīgi, jo padara kolagēnu par viegli sagremojamu un bioloģiski pieejamu uztura bagātinātāju. Kad tas ir veiksmīgi uzsūcies un cirkulē pa cilvēka ķermeni, tas spēj pozitīvi iedarboties.

Kā Jūs varat nodrošināt pietiekamu kolagēna līmeni?

Patērējot tīru jūras kolagēnu noteiktu un pareizu laika periodu, ir iespējams nodrošināt optimālu kolagēna līmeni. Kāds ir šis pareizais laika periods? Pirmos uzlabojumus pamanīsiet jau dažu nedēļu laikā, bet ideālais laika periods ir 3 mēneši. Pievienojiet Col Du Marine™ jūras kolagēnu savai rīta kafijai, sākot no rītdienas, un Jūs nodrošināsiet, ka jūsu organisms vairs necietīs no avitaminozes nelabvēlīgajiem efektiem!

Kas ir Col Du Marine?

Col Du Marine™ ir jūras kolagēna peptīdu pulveris tā vistīrākajā formā. Tas ir mikrogranulēts, ar zemu molekulmasu un ir pilnīgi neitrāls. Tas viegli kļūs par Jūsu ikdienas rutīnas daļu, tā kā tas pilnībā šķīst jebkurā Jūsu iecienītākajā dzērienā.

Ko vēl varam darīt, lai pavasarī justos veselīgāki un možāki?

Vienkāršā atbilde ir - būt laipnākam pret sevi. Veselīgi sabalansēts dzīvesveids, kas piepildīts ar pozitīvismu, mūs padara stiprākus, veselīgākus un laimīgākus.

Papildiniet savu ikdienas dzīvesveidu ar šo (saraksts noteikti nav pilnīgs):

  • Regulāra vingrošana,
  • Vismaz 7 stundas kvalitatīva miega,
  • Vairāk uzturieties ārā saules gaismā un dodieties dabā,
  • Ikdienā vairāk pārvietojieties ar kājām vai velosipēdu, nevis sabiedrisko transportu,
  • Pievienojiet Col Du Marine™ kolagēna pulveri savai ikdienas rīta rutīnai,
  • Kad vien iespējams, dodieties gulēt un celieties vienā un tajā pašā laikā katru dienu,
  • Biežāk kontaktējieties ar draugiem un ģimeni,
  • Pavadiet mazāk laika, izmantojot viedierīces un atrodoties tiešsaistē,
  • Praktizējiet pateicību,
  • Nesmēķējiet un nelietojiet alkoholu,
  • Esiet autentisks,
  • Vairāk smaidiet un smejieties,
  • Ēdiet sabalansētu uzturu, kas bagāts ar zivīm, dārzeņiem, augļiem, sēklām, riekstiem un pākšaugiem.

← IEPRIEKŠĒJAIS RAKSTS NĀKOŠAIS RAKSTS →