KOLAGĒNS UN BADOŠANĀS

Jūs praktizējat pārtrauktu badošanos (zināma arī kā pārtrauktā gavēšana un fastings, no angļu valodas - intermittent fasting), bet vēlaties savam uzturam pievienot veselīgu ikdienas kolagēna devu? Vai kolagēns traucē ievērot pārtrauktu badošanos? Kuri badošanās veidi ir savienojami ar kolagēna lietošanu? Un vai Jūs varat lietot jūras kolagēna piedevas arī tad, ja ievērojat paleo vai keto diētu?

Ko mēs saprotam ar badošanos?

Badošanās ir laika posms, kurā mēs atturamies no visiem vai dažu veidu ēdieniem un dzērieniem. Mēs visi ieturam pārtraukto badošanos tad, kad vakarā ejam gulēt un atturamies no ēšanas vai dzeršanas līdz nākamajam rītam. Lielākā daļa no mums pārtrauc badošanos ar brokastīm!

Kādi ir iespējamie ieguvumi veselībai no pārtrauktās badošanās?

  • Pazemināts insulīna līmenis asinīs
  • Svara samazināšanās
  • Viscerālo tauku samazināšanās (tie ir neveselīgie tauki, kas veidojas dziļi ķermenī ap vēdera sienām un ieskauj ķermeņa orgānus)
  • Iekaisumu mazināšanās
  • Labāks miegs
  • Detoksikācija
  • Organisma šūnu atjaunošanās

Ir svarīgi saprast, ka badošanās nebūs piemērota visiem. Ja badošanās laikā jūtat, ka Jūsu veselība pasliktinās, Jums ir tā nekavējoties jāpārtrauc.

Kuri badošanās un diētu veidi pieļauj kolagēna piedevu lietošanu?

Pirmkārt, nepieciešams saprast atšķirību starp nulles kaloriju badošanos, kad badošanās laikā nav atļauts uzņemt nekādu kaloriju daudzumu, un veselīgāku badošanos, kad ir pieļaujama dažu simtu kaloriju uzņemšana. Uzņemot 200 vai 300 kalorijas vitamīnu tablešu un uztura bagātinātāju veidā, mēs varam sasniegt daudz ieguvumu veselībai, vienlaikus tehniski nepārkāpjot badošanos. Jebkurš uzņemto kaloriju daudzums paaugstinās cukura līmeni asinīs. Tomēr kolagēna paciņas pievienošana rīta kafijai vai pusdienlaika ūdens glāzei neatceļ gavēņa sniegtos ieguvumus. Viena Col Du Marine™ kolagēna porcija ir tikai 5 g, tāpēc cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs ir ārkārtīgi maza, savukārt kolagēna uzņemšanas sniegtie ieguvumi ir ievērojami.

5:2 badošanās metode

5:2 badošanās metode mūsdienās ir ārkārtīgi populāra. Un ir svarīgi atcerēties, ka, ja nolemjat to izmēģināt, Jums tas ir jādara ar mērķi uzlabot savu veselību, nevis jāuztver kā sods vai izturības pārbaude! 5:2 badošanās metodes galvenā ideja ir tāda, ka Jūs ēdat kā parasti piecas dienas nedēļā. Pārējās divas nedēļas dienas Jūs gavējat. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka tiek uzņemts nulle kaloriju. Ir saprātīgi uzņemt kādu minimālu kaloriju daudzumu un populārākais skaitlis ir 200 vai 500 kaloriju dienā. Ja ņemam vērā, ka vidējais viena cilvēka kaloriju patēriņš dienā Īrijā ir 3885 kalorijas, bet Burkinafaso - 2737 kalorijas (pēc Apvienoto Nāciju Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas datiem), tad ikdienā uzņemto kaloriju devas ierobežošanu divas reizes nedēļā līdz 200 vai 500 kalorijām noteikti joprojām var uzskatīt par pilnvērtīgu badošanos. Turklāt, ja Jūs gatavojaties ievērot 5:2 badošanās metodi un patērēt 200-500 kalorijas dienā divas dienas nedēļā, tad sašete vai kausiņš tīra Col Du Marine™ kolagēna peptīdu pulvera būs ideāla lieta, ko pievienot glāzei ūdens!

Kas ir paleo diēta? Un vai mēs varam uzņemt kolagēnu, ievērojot paleo diētu?

Vairumam no mums ir grūti sekot līdzi mūsdienu dzīves ritma izmaiņām. Šķiet, ka jaunas tehnoloģijas attīstās katru mēnesi, un pat pārtika, ko mēs ēdam, strauji mainās, un nu ģenētiski modificētu sēklu vietā tiek izmantotas aizvien jaunas pārtikas pārstrādes metodes. Tomēr daudzi ārsti un dietologi apgalvo, ka cilvēka ķermenis nav spējis pielāgoties šīm mūsdienu izmaiņām mūsu uzturā un ka tas patiesībā ir labāk piemērots diētai, pie kuras cilvēki bija pieraduši simtiem tūkstošu gadu laikā.

Tā kā aptaukošanās, cukura diabēta un sirds slimību izplatība strauji pieaug lielākajā daļā attīstīto pasaules valstu, nav viegli izsecināt, ka mūsdienu uzturs kaitē mūsu veselībai, un mums vajadzētu ieskatīties pagātnē veselīgas diētas meklējumos.

Paleo diēta ir nosaukta par godu paleolīta laikmetam, uz kuru ir atsauce tās nosaukumā. Paleo diēta mūsdienās iekļauj daudz augļu un dārzeņu, kā arī zivju, gaļas un riekstu patēriņu. Ja atcerēsieties par mednieku-vācēju kultūru, un tad Jums uzreiz radīsies labāks priekšstats, no kā sastāv paleo diēta.

Paleo diēta ir labs un dabisks veids, kā iegūt Jūsu uzturam nepieciešamo kolagēnu. Turklāt, ja vēlaties savam uzturam papildus pievienot arī kolagēna peptīdus, varat to darīt, jo kolagēna peptīdi ir veselīga jebkura paleo diētas sastāvdaļa.

Kas ir keto diēta? Vai kolagēns ir savienojams ar to?

Keto diēta – pazīstama arī kā ketogēnā diēta – ir diēta ar zemu ogļhidrātu saturu, bet augstu tauku saturu. Šīs diētas priekšrocības ietver labāku vielmaiņu, labāku aizsardzību pret 2. tipa diabētu un ķermeņa tauku zaudēšanu. Tiek uzskatīts, ka, krasi samazinot ogļhidrātu uzņemšanu, tiek sadedzināts daudz neveselīgo tauku. Šis vielmaiņas stāvoklis ir pazīstams kā ketoze.

Vai kolagēns ir savienojams ar keto diētu? Kā kolagēns ietekmē keto diētu? Šie ir populāri jautājumi, kas Google meklējumos parādās atkal un atkal. Fakts ir tāds, ka kolagēna peptīdi ir lieliski piemēroti keto diētai, un, lai arī tie nav proteīna pulveris, tie ir labs veids, kā palielināt uzņemto proteīnu daudzumu.

Labā ziņa ir tāda, ka Jūs varat pievienot kolagēnu Jūsu pārtrauktās badošanās, paleo un keto diētai!

Kolagēna peptīdi, kas uzņemti tīrā veidā, nepārkāpj badošanās posmu, kurā ir atļauts uzņemt 200 vai 500 kalorijas. Patiešām, daži desmiti kaloriju kolagēna ir veselīgs veids, kā papildināt savu uzturu badošanās laikā.

Un neaizmirsīsim, ka kolagēns sniedz daudzus ieguvumus veselībai, tostarp stiprākus kaulus un locītavas, uzlabo ādas veselību un nodrošina veselīgāka izskata matus!

Runājot par paleo un keto diētām, ikdienas kolagēna devas pievienošana uzturam patiesībā ir pat obligāta!

Kura zīmola kolagēns būs vislabākais badošanās laikā?

Kolagēna pievienošana uzturam neregulārās badošanās laikā ir gudrs veids, kā pievienot veselīgas kalorijas. Izvēloties kolagēna zīmolu, dodiet priekšroku tādam, kas ir dabīgs un kuram nav pievienotas piedevas un krāsvielas. Labākais un dabiskākais zīmols tirgū ir Col Du Marine™.

Col Du Marine™ ir tīra jūras kolagēna peptīdu pulveris. Šī jūras kolagēna panākumu noslēpums ir tas, ka tas ir mikrogranulēts un ar zemu molekulmasu. Turklāt Col Du Marine™ jūras kolagēnam ir absolūti neitrāla garša un tas 100% izšķīdīs Jūsu rīta smūtijā!

← IEPRIEKŠĒJAIS RAKSTS NĀKOŠAIS RAKSTS →